Over de rol van kunst in een globaliserende samenleving

Framer Framed

12 jun 2020
17:00 - 19:00

Reading Room: Basket Case

Framer Framed en Salwa Foundation nodigen je uit voor een omgekeerde reading room. Het doel van dit collectieve “leesmandje” is om kennis en middelen te verzamelen om op een meer decoratieve en participatieve manier met onze tijd om te gaan. In deze online ontmoetingsruimte zullen we onderzoeken hoe de wereldwijde pandemie onze manier van werken en interactie met anderen heeft beïnvloed.

We kunnen niet alleen een tekst lezen, maar ook een kamer. We kunnen de sterren lezen. We kunnen iemands gezicht lezen. We kunnen beelden lezen. We kunnen een lijn trekken met onze vingertoppen, een manifest schrijven op onze telefoons. Er is zoveel geschreven over onze huidige toestand. Maar in plaats van te beginnen met bestaande teksten en de analyse van experts, willen we graag werken met je eigen ervaringen met deze tijd. Wat zie, voel, merk, ruik, en proef je? Hoe wordt ons dagelijks leven beïnvloed door de pandemie?

Hoe staan we met elkaar in verbinding? Hoe kunnen we samenwerken, samen protesteren en solidariteit uitdrukken? Wat is de nieuwe orde die je zou willen creëren? Hoe zullen artistieke praktijken die gebaseerd zijn op tastbaarheid en zintuigen veranderen? Hoe kun je collectief organiseren als je elkaar niet persoonlijk kunt ontmoeten? Hoe kunnen we nieuwe vormen van intimiteit en samenzijn creëren?

Samen zullen we verschillende manieren van lezen en verwerken verkennen door middel van discussies en groepsoefeningen, die wekelijks op vrijdag van 12 juni tot en met 3 juli worden aangekondigd. De “leesmand” eindigt met het weven van een hybride tekst, een publicatie die de verschillende bronnen samenbrengt. Framer Framed werkt samen met Salwa Foundation, een platform voor kunstenaars, ontwerpers en creatieve denkers die in Nederland willen studeren of werken, om een online ontmoetingsruimte te presenteren.


De sessies zijn GRATIS en in het Engels, hoewel de bijdragen die je deelt in elke taal kunnen zijn. Voor elke sessie zijn er ongeveer 20 plaatsen beschikbaar.

Door je in te schrijven via reserveren@framerframed.nl meld je je aan voor alle sessies, omdat dit een gelegenheid is om het leesmandje samen te weven, zonder dat je weet wat het uiteindelijke product of verhaal zal zijn.Collectieven /

Agenda


Homemade Seeds
De derde en laatste SALWA Gathering bij Framer Framed
Workshop: Imagining Futures and Narrative Baskets
The final session of our 'Basket Case' reading room to gather resources for reconnecting in the pandemic.
Reading Room: Basket Case 2 - Cooking and Care
Een collectieve “leesmand” om kennis en middelen te verzamelen om op een meer participatieve manier in de pandemie om te gaan.

Netwerk


Sandra Ramzy

Schrijver

Shailoh Phillips

Onderzoeker, kunstenaar