Over de rol van kunst in een globaliserende samenleving

Framer Framed

5 Jun 2014 – 16:00

Netwerkbijeenkomst culturele diplomatie en creative activism

Programma Inloop vanaf 15.30 uur Aanvang 16.00 – 17.15 uur Aansluitend netwerkborrel Lokatie Framer Framed in de Tolhuistuin Buiksloterweg 5 c, Amsterdam 5 juni 2014 Voertaal Nederlands en Engels Deelname is gratis Aanmelden verplicht DutchCulture Femke van Woerden f.vanwoerden@dutchculture.nl


Als onderdeel van de Ambassade Cultuurdagen 2014 voor Nederlandse cultureel attachés wereldwijd actief organiseert DutchCulture een publieksbijeenkomst over Creative Activism. Waar raakt dit fenomeen ons internationaal cultuurbeleid en het dagelijks werk op sommige ambassades? Willen en kunnen ambassades (openlijk) omstreden kunstenaars en creatief activisten ondersteunen? Welke bijdrage leveren creatief activisten aan het streven naar een veilige, stabiele en welvarend wereld?

Politicoloog en Midden-Oosten deskundige Monique Samuel gaat in gesprek met Anja van de Put, culturele zaken op de ambassade Cairo. Verder onder meer aan het woord Sara Cohen, hoofd pers en culturele zaken op de ambassade in Brasilia. Na de interviews met enkele diplomaten en experts uit het veld, kunt u informeel kennismaken met de attachés werkzaam in de volgende landen: Verenigd Koninkrijk, Italië, Zuid-Afrika, Egypte, Spanje, Indonesië, België, Duitsland, Suriname, Frankrijk, Tsjechië, Turkije, Brazilië, China, Hongarije, India, Japan, Kenia, Palestijnse Gebieden, Rusland en de Verenigde Staten.

De bijeenkomst vindt plaats bij Framer Framed in de Tolhuistuin, de expositieruimte in het hoofdgebouw (paviljoen) van de Tolhuistuin. In de zaal is de eerste expositie van Framer Framed, Crisis of History, ingericht. Curator van deze tentoonstelling is Robert Kluijver. In Crisis of History onderzoeken jonge kunstenaars uit het Midden-Oosten de modernistische droom en wat er nu van over is. Welcome to the End of History bevat onder andere de provocatieve Jihadi Gangster serie van Aman Mojadidi (Afghanistan), de video Children of the Left van Urok Shirhan (Irak) en de sloop van Mekka in de installatie Ground Zero van Ahmed Mater (Saoedi-Arabië).

De Ambassade Cultuurdagen 2014 worden georganiseerd door DutchCulture in nauwe samenwerking met de Ministeries van Buitenlandse Zaken en Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.


Agenda


Programma rond de expositie Crisis of History #1
Film, theater, literatuur, muziek, debat, rondleidingen en kunstkritiek.