Over de rol van kunst in een globaliserende samenleving

Framer Framed

Women's March (2017)

8 Mar 2017 – 20:00

De verbeelding van protest

Datum en tijd: 8 maart, 20:00 – 22:00 Locatie: Atria Voertaal: Engels Entree: Op basis van donatie Aanmelden: Via de Atria website


Als onderdeel van Meer dan Muze organiseert Framer Framed samen met het Amsterdam Museum en Atria – kennisinstituut voor emancipatie en vrouwengeschiedenisen een evenement in het kader van Internationale Vrouwendag, op 8 maart 2017:

De verbeelding van protest
Met pussyhats en originele protestborden de straat op. In reactie op de inauguration van President Donald Trump, is er wereldwijd protest: de Women’s March.

Tijdens dit programma bekijken we de activist als creatieve maker en gaan we in op het belang van de verbeelding, het vastleggen en het archiveren van protest.

Daarnaast gaan we met aantal makers in gesprek over hun werk en hoe zij zich verhouden tot het huidige politieke klimaat. Hoe kunnen we ons op een betekenisvolle, inclusieve en effectieve manier organiseren om tot verzet te komen?

Het programma vindt plaats tussen 20.00-22.00 bij Atria.

Sprekers

Gluklya
Imara Limon
vreer verkerke
Tashina Blom


Over Meer dan Muze: ontdek het werk van vrouwelijke kunstenaars
Op Internationale Vrouwendag, 8 maart, vindt dit jaar weer Meer dan Muze plaats. Meer dan Muze is een zeer divers kunst- en cultuurprogramma dat werk van vrouwelijke makers in de schijnwerpers zet. Vrouwen niet in de rol van model of muze, maar in de rol van kunstenaar, choreograaf, schrijver, schilder, componist, fotograaf, dj en producent. Wat laten zij jou zien, horen en beleven?

linkaddfacebookFeminisme / Het levende archief /

Magazine