Over de rol van kunst in een globaliserende samenleving

Framer Framed

Image: Critical Art Ensemble, http://theinfluencers.org/en/critical-art-ensemble

6 Jul 2014 – 14:00

Kunst als Tactisch Medium

Datum 6 juli 2014 Tijd 14:00-17:00 uur Locatie Tolhuistuin Buiksloterweg 5c Amsterdam Route Framer Framed in de Tolhuistuin is bereikbaar vanaf Amsterdam Centraal Station met het pontje ‘Buiksloterweg’. De entree is direct gelegen aan het IJ, via het terras van restaurant THT.


Met de fijnmazige verspreiding van digitale media en het internet lijken kunstenaars meer dan ooit in staat rechtstreeks te reageren en in te grijpen op de dagelijkse werkelijkheid. Maar deze interventies zijn in recente jaren ook toenemend problematisch gebleken, vooral wanneer kunstenaars netelige politieke kwesties willen aankaarten tegenover autoritaire en fundamentalistische ideologieén. Welke verantwoordelijkheid dragen kunstenaars voor de eventuele repercussies van dergelijke interventies?

Het debat verkent deze vragen vanuit het perspectief van Tactische Media – de verbinding van kunst, media, politiek activisme en technologische experimenteerdrift als aftrap van een publiek onderzoek dat tot eind 2015 zal doorlopen. Het debat is daarbij letterlijk in de tentoonstelling Crisis of History geplaatst, waarin jonge kunstenaars uit het Midden-Oosten de modernistische droom onderzoeken en wat daar nu van over is.

Gasten
Brian Holmes (schrijver, criticus activist)
Robert Kluijver (curator van Crisis of History)
Paolo Gerbaudo (onderzoeker, schrijver, docent King’s College London)
Simona Lodi (directeur Share Festival Torino)
Ozge Celikaslan (video Vortex Istanbul)

Moderators
David Garcia
(kunstenaar, onderzoeker, Brighton)
Eric Kluitenberg (schrijver, theoreticus, Amsterdam).

Meer informatie
http://blog.tacticalmediafiles.netNieuwe media / Politiek en technologie /

Agenda


Programma rond de expositie Crisis of History #1
Film, theater, literatuur, muziek, debat, rondleidingen en kunstkritiek.