Over de rol van kunst in een globaliserende samenleving

Framer Framed

Het Kinderatelier, foto: Ella Fengler

24 sep –
16 jan 2022

Kinderatelier: De Wereld van de Natuur

Onze educatieruimte in Oost is opnieuw ingericht als kinderatelier, als onderdeel van een samenwerkingsproject De kunst van jonge kinderen met stichting Toeval Gezocht en basisscholen De Kaap en De Flevoparkschool. In kinderatelier De Wereld van de Natuur zijn jonge kinderen vanaf vier jaar uitgenodigd om hun relatie met de natuur te onderzoeken en te verbeelden. Wie wonen hier? Wie leven hier? Wie zijn hun vriendjes? Hoe maken de kinderen hun wereld in de natuur?

Dit kinderatelier maakt deel uit van het drie-jarige project De kunst van jonge kinderen, dat plaatsvindt op de basisscholen De Kaap en de Flevoparkschool en door Toeval Gezocht wordt begeleid. In dit project wordt bij Framer Framed elk jaar een kinderatelier gerealiseerd, waar wij de groepen 1 en 2 van De Kaap, de Flevoparkschool en andere scholen ontvangen. Het ontwerp en de inrichting van De Wereld van de Natuur is vormgegeven door Toeval Gezocht, geproduceerd door Framer Framed en geïnspireerd door de expositie Court for Intergenerational Climate Crimes, van de Indiase academicus, schrijver, advocaat en activist Radha D’Souza en de Nederlandse kunstenaar Jonas Staal.

In deze ‘natuur-wereld’ kunnen kinderen rustig rondkijken en een plekje zoeken waar ze het fijn vinden. Ze kunnen onderzoeken welke band ze hebben met dieren, planten, bomen, met het leven onder water, met het licht en de wijde horizon. Zij mogen aan deze wereld toevoegen wat zij belangrijk of passend vinden. Ze mogen hier spelen en werken met alle materialen en vriendjes maken, terwijl zij omringd zijn door de landschappen van zee, duin en bos. Hier kunnen ze tekenen, met klei werken en met natuurlijke materialen hun eigen beelden creëren.

Kinderatelier De Wereld van de Natuur is tot stand gekomen in samenwerking met stichting Toeval Gezocht en loopt tot en met 16 januari 2022.


Voor scholen
Wij ontvangen graag groepen kinderen van scholen of andere organisaties voor een ateliersessie in ons kinderatelier. Voor meer info, zie Framer Framed educatie. Of reserveer direct via: educatie@framerframed.nl

Voor ouders
Gedurende schoolvakanties organiseren wij activiteiten op inschrijving, waaronder openstelling van het Kinderatelier. Houd onze website in de gaten voor de programmering tijdens schoolvakanties.Amsterdam Oost / Ecologie / Educatie /

Agenda


Kinderatelier: Natuur onder de Loep
Het kinderatelier, door natuur geïnspireerd in het kader van de tentoonstelling The One-Straw Revolution.