Over de rol van kunst in een globaliserende samenleving

Framer Framed

Portret door David Bade. Fotografie: Peter Cox, Eindhoven Portret van een bewoonster van de Heerlense wijk Rennemig waar David in 2014 en 2015 werkte.

22 dec 2015 – 04:00

David Bade Tekent Heerlen Onder De Tafel: Retourtje Amsterdam

Met trots verwelkomt Framer Framed op 22 december David Bade, kunstenaar en oprichter van Instituto Buena Bista. David Bade (Curaçao, 1970) reist dan een dag af naar Amsterdam met zijn mobiele atelier. Zijn komst vormt het sluitstuk van de tentoonstelling Koempels, t/m 6 december te bezichtigen bij Framer Framed.

David Bade en SCHUNCK* startten in 2013 een langdurige samenwerking waarbij hij een intensieve dialoog met de stad Heerlen en haar inwoners aangaat. Met een eigen stijl, ontwapenend en confronterend tegelijkertijd, legt hij al tekenend en schilderend de persoonlijkheid en verhalen van de Heerlenaren bloot. Zo ontstaat een beeldarchief voor de Gemeentelijke collectie dat het DNA van Heerlen vastlegt.

De vijfde, meest recente editie van David Bade Tekent Heerlen Onder De Tafel vond afgelopen september plaats op het centraal station in Heerlen, een gebied dat onderhevig is aan een grootschalige transformatie, om aldaar Heerlense expats vast te leggen. Op 22 december zal hij bij Framer Framed in Amsterdam present zijn met een ééndaags atelier. Ditmaal zal hij de Heerlense trek naar Amsterdam in beelden vatten: al converserend schildert hij ter plekke unieke portretten van (ex-)Heerlenaren, die naar Amsterdam zijn verhuisd.

Kijk op de website van SCHUNCK* voor een collectie van portretten die David Bade maakte bij eerdere edities van het project.

Dit programma kwam tot stand naar een initiatief en idee van Milena Mulders voor M2015 en curator Lene ter Haar, met ondersteuning van kunstinstelling SCHUNCK* (Heerlen).Extractivisme / Migratie /

Exposities


Expositie: Koempels

Een expositie over de sporen van het Limburgse mijnbouwverleden in de hedendaagse kunst, samengesteld door Lene ter Haar

Netwerk


Milena Mulders

Researcher in de kunst- en erfgoedsector