Over de rol van kunst in een globaliserende samenleving

Framer Framed

Beeld & Geluid

Beeld & Geluid beheert één van de grootste gedigitaliseerde media-archieven ter wereld. Boordevol met onder meer radio, televisie, YouTube-video’s, objecten, geschreven pers, podcasts en games. Onze dagelijks groeiende mediacollectie bewaren we als erfgoed voor de eeuwigheid. Tegelijkertijd volgen we alle bewegingen van het wereldwijde medialandschap op de voet. Ons vertrekpunt bij alles wat we doen, is het belang van vrije media voor onze democratie.

Ze belichten de actualiteit vanuit mediahistorisch perspectief. Ze laten zien hoe je zelf media inzet om je verhaal te vertellen, maar we tonen ook de invloed van media op je persoonlijke leven en op de samenleving. Dat doen ze op verschillende manieren; online en in onze musea in Hilversum en Den Haag. Op beide locaties organiseren ze talloze publieksactiviteiten, debatten en lezingen voor jong en oud. Scholen bieden ze een breed pakket aan workshops rond mediawijsheid. Daarnaast stimuleren ze academisch en journalistiek onderzoek.

Ze werken samen met een groot aantal partners, zoals creatieve mediamakers, aansprekende deskundigen, nationale en internationale universiteiten, betrokken bedrijven en spraakmakende influencers. Op die manier dragen we samen bij aan een open, vrije, inclusieve én mediawijze samenleving.