Over de rol van kunst in een globaliserende samenleving

Framer Framed

beautiful distress

Beautiful Distress House

Het Beautiful Distress House is de project- en expositieruimte van Beautiful Distress op het dynamische NDSM-terrein in Amsterdam Noord.

Beautiful Distress heeft een prachtige expositie- en projectruimte in Amsterdam Noord, naast de NDSM-werf: Het Beautiful Distress House. Daar creëren we een participatieve, inclusieve en diverse omgeving waar iedereen zich thuis voelt en waar ideeën en ervaringen vrijelijk gedeeld en besproken kunnen worden. Er is ruimte voor exposities van het werk van de kunstenaars uit de residencies (zie hieronder) en van andere kunstenaars. Andere kunstactiviteiten zijn theatervoorstellingen, lezingen en artist talks, workshops en educatieve programma’s. Ervaringsdeskundigen en hun naasten en anderen die relevante kunst- en andere initiatieven ontwikkelen zijn ook welkom om gebruik te maken van de ruimte en hun plannen uit te voeren in samenwerking met, of gefaciliteerd door, Beautiful Distress.

Door het ontplooien van deze activiteiten, altijd met kunst en kunstenaars, willen we bijdragen aan een meer inclusieve samenleving. Beautiful Distress verwelkomt verschillende perspectieven, culturele achtergronden, leeftijden, geslachten, seksuele geaardheden en religieuze overtuigingen.