Over de rol van kunst in een globaliserende samenleving

Framer Framed

Tiong Ang

Tiong Ang is in 1961 geboren in Surabaya, Indonesië. Tiong Ang groeide op in Nederland en is nu woonachtig in Amsterdam.

Zijn werken hebben betrekking op interculturele ontmoetingen en werden tentoongesteld op verschillende internationale tentoonstellingen, waaronder de Biënnale van Venetië in 2001. Locaties voor zijn solo tentoonstellingen zijn de Florence Lynch Gallery in New York en het Stedelijk Museum in Amsterdam.

Tiong Ang studeerde aan de Rietveld Academie en Rijksacademie in Amsterdam. Zijn werk was onderdeel in tentoonstellingen in België, China, Nederland, Duitsland, Finland, Frankrijk, Italië, Spanje, Japan, Groot-Brittannië, Zuid-Afrika, Israël, Indonesië, Oostenrijk, Zuid-Korea, Australië, Nieuw Zeeland, India, Burkina Faso, Taiwan en de Verenigde Staten. Hij nam deel aan Manifesta 8, Murcia 2010, de Biënnale 2004 en 2008 in Shanghai, de Biënnale van Venetië in 2001, de Biënnale van Istanbul in 1995 en de Biënnale van Havana in 1994.

Tiong Ang is aangesloten bij de Lumen Travo Gallery in Amsterdam en Lynch Tham Gallery in New York. Momenteel is hij werkzaam als tutor bij het MaHKU programma aan de Hogeschool voor de Kunsten (HKU) in Utrecht.


Agenda


De blik van de kunstenaar
Debat rond de tentoonstelling 'Theme Park'. Hoe heeft de koloniale beeldvorming van Aboriginals de collectie vorming en presentatiebeleid van het museum beïnvloed?

Magazine