Over de rol van kunst in een globaliserende samenleving

Framer Framed

Tess Allas

Tess Allas

Tess Allas is redacteur van DAAO (Dictionary of Australian Artists Online) en is momenteel werkzaam als universitair docent aan de School of Art History & Art education van COFA, University of New South Wales.

Allas heeft een bachelor in Creative Arts van de University of Wollongong en een Master in Curatorship and Modern Art van de University of Sydney. Ze heeft gewerkt in het veld van Aboriginal kunst sinds de vroege jaren ā€™90, waaronder als Aboriginal Arts Development Officer voor de Illawarra Regional Arts Cultural Officer van NSW, Assistant curator aan de Art Gallery of nsw en als mentor in Art History and Theory voor de University of Sydneyā€™s Power Institute.

Allas was ook curator van verschillende exposities rondom Wollongong en Sydney waaronder Looking into Aftertime in het Project Centre For Contemporary Art, Djalarinji: Something that Belongs to Us in het Manly Regional Art Gallery and Museum, In The Interest Of Bennelong (met co-curator Aaron Ross), in het Government House (Sydney) en Access All Areas in het Customs House (Circular Quay).
Midden 2006 ging Allas werken voor de University of New South Wales als onderzoeker voor het Storylines project waarin onderzoek wordt gedaan naar Aboriginal kunstenaars van heel Australiƫ. In deze rol neemt ze interviews af van deze kunstenaars en schrijft zij hun biografieƫn zodat zij kunnen worden opgenomen in het Dictionary of Australian Artists Online. Meer dan 500 biografieƫn van Aboriginal kunstenaars zijn opgenomen in dit project.
Allas is ook bekend als de ene helft van het komische duo The ladies of Bigotbri Concerned Womenā€™s Association en heeft opgetreden op The Dreaming Festival, The Deadlyā€™s, Campbelltown Arts Centre en verschillende conferenties en bijeenkomsten in AustraliĆ«.


Agenda


De eigen blik - Blak on Blak
Blak on Blak - lezing van Australische blak kunst, mythes en realiteit in percepties van hedendaagse inheemse praktijken.