Over de rol van kunst in een globaliserende samenleving

Framer Framed

Foto: Rogier Fokke

Sylvia Dornseiffer

Voorzitter Sylvia Dornseiffer wordt tijdelijk vervangen door vice-voorzitter Mirjam Shatanawi.

Sylvia Dornseiffer (Jakarta, 1954) is onafhankelijk consultant, coach en interim manager. Zij studeerde Nederlands Taal- en Letterkunde aan de Rijksuniversiteit Groningen, waar zij in 1980 als een van de eersten afstudeerde in de jeugdliteratuur.

Na haar studie koos zij voor werk in de kunst- en cultuursector. Haar eerste fulltime baan was voor het Kultureel Sentrum in Tilburg, waar vrijwel alle kunsten aan bod kwamen. Begin jaren tachtig werd zij beleidsmedewerker bij het Nederlands Theaterinstituut in Amsterdam.

Sylvia was jarenlang directeur van het Fonds voor de Letteren (gefuseerd tot Nederlands Letterenfonds), waar ze intensief samenwerkte met schrijvers, vertalers, uitgevers en literaire instellingen en universiteiten in binnen- en buitenland.

Van 2010-2013 was Sylvia de directeur van het Amsterdams Fonds voor de Kunsten (AFK), het gemeentelijk fonds voor uitvoerende en creatieve kunsten in Amsterdam.

Zij zette zich in voor diverse maatschappelijke en culturele initiatieven waaronder Amsterdamse Kunstraad (Akr), Kunstraad Groningen, Stichting Namen Project (Aidsmonument) Brabant C Fonds, Art Zuid, OBA (Openbare Bibliotheek Amsterdam), Schunck, het tijdschrift Indische Letteren van de Maatschappij der Nederlandse Letteren. Daarnaast nam zij zitting in diverse jury’s (AKO literatuurprijs 2009 en 2010) en was actief voor D66.

Sylvia Dornseiffer is sinds 2019 voorzitter van de Raad van Toezicht van Framer Framed.


Agenda


Hacking History
Een brainstorm over de relatie tussen Nederland en Indië en haar representatie in de openbare ruimte.

Magazine