Over de rol van kunst in een globaliserende samenleving

Framer Framed

Sylvia Dornseiffer, Hacking History (2012), Framer Framed. Foto: Rogier Fokke

Sylvia Dornseiffer

Sylvia Dornseiffer (Jakarta, 1954) is onafhankelijk adviseur en coach en was tot januari 2023 werkzaam bij Marc Noyons & partners. Zij studeerde Nederlands Taal- en Letterkunde aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Na haar studie koos zij voor kunst- en cultuursector. Zij werkte bij het Kultureel Sentrum in Tilburg en het Nederlands Theaterinstituut in Amsterdam. Daarna werkte zij als secretaris en later directeur van het Fonds voor de Letteren (gefuseerd tot Nederlands Letterenfonds). Van 2010-2013 was Sylvia de directeur van het Amsterdams Fonds voor de Kunsten (AFK), het gemeentelijk fonds voor uitvoerende en creatieve kunsten in Amsterdam.

Daarnaast zette zij zich in voor diverse maatschappelijke en culturele organisaties waaronder Amsterdamse Kunstraad (Akr), Kunstraad Groningen, Stichting Namen Project (Aidsmonument), Brabant C Fonds, Art Zuid,  Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA), Stichting Cultuur Eindhoven en BrabantStad, Haagse CultuurAcademie, het tijdschrift Indische Letteren van de Maatschappij der Nederlandse Letteren en diverse jury’s (o.a. AKO-literatuurprijs 2009 en 2010).

Sylvia Dornseiffer was tussen 2019-2023 voorzitter van de Raad van Toezicht van Framer Framed. Zij is ook voorzitter van de culturele fondsen Den Bosch, voorzitter Raad van Toezicht van het Pianoduo Festival Amsterdam en voorzitter van de Ketentafel Letteren van Platform ACCT.


Agenda


Hacking History
Een brainstorm over de relatie tussen Nederland en Indië en haar representatie in de openbare ruimte.

Magazine