Over de rol van kunst in een globaliserende samenleving

Framer Framed

Robin de Puy

Robin de Puy

Robin de Puy (Nederland, 1986) studeerde aan de Fotoacademie Rotterdam en ziet de camera als een hulpmiddel om de persoonlijke trekken en geschiedenis van ieder mens begrijpen, en hoe ze ook iets onthullen over haarzelf. De foto’s van de Puy zijn altijd doordrongen van een gevoeligheid en tijdloosheid die een starende blik op de menselijke conditie aanmoedigt. Haar foto’s maken echte menselijke verbondenheid mogelijk en door ze te delen kunnen we daar deel van uit maken…

Voor het project Tijdelijk Monument – Srebrenica is Nederlandse geschiedenis (2020) portretteerde Robin de Puy 25 Bosnische Nederlanders van 25 jaar oud. Het Tijdelijke Monument stond in juli 2020 tegenover de Tweede Kamer op het Plein in Den Haag waarna het door reisde naar Framer Framed waar het zes weken te zien was aan de Oranje-Vrijstaatkade in Amsterdam.

‘Tijdelijk Monument – Srebrenica is Nederlandse geschiedenis’, van Bosnian Girl op de Oranje-Vrijstaatkade tegenover Framer Framed, Amsterdam (2020). © Maarten Nauw / Framer Framed.


Exposities


Expositie: Tijdelijk Monument - Srebrenica is Nederlandse geschiedenis

Door Bosnian Girl