Over de rol van kunst in een globaliserende samenleving

Framer Framed

Foto Wolfgang Guenzel

Otobong Nkanga

Otobong Nkanga is een beeldend kunstenaar en live performer. Ze is geboren in Kano, Nigeria. Momenteel woont en werkt ze in Parijs en Antwerpen. Nkanga begon haar kunstopleiding aan de Obafemi Awolowo Universiteit in Ile-Ife, Nigeria. Ze studeerde verder aan de Ecole Nationale Supérieure des Beaux- in Parijs. Ze zat in het residency programma van de Rijksacademie van beeldende kunsten in Amsterdam en in 2008 ontving ze haar Master in Performing arts aan Dasarts, ook in Amsterdam.

Internationaal heeft ze veel tentoongesteld. Zo was ze te zien in: Animism, Extra City Kunsthal en MHKA Museum van Hedendaagse Kunst, Antwerpen, Belgie,[2010]. Diagonal Views, Nieuwe Vide, Haarlem, Nederland [2009]. Re/presentaciones: ellas, Casa Afrika,Las Palmas Gran Canaria,[2008]. Flow, Studio Museum Harlem, New York [2008]. Africa remix, te zien in Parijs, Düsseldorf, Tokyo, Johannesburg and Stockholm; Snap judgments: Nieuwe posities in Afrikaanse fotografie, te zien in New York, Miami, Mexico, Canada en Nederland; De laatste 5 jaar heeft ze meegedaan aan de biennials in Sjarjah,Taipei, Dakar, São Paulo en Havanna.


Agenda


Boekpresentaties: Changing Perspectives & UNFIXED
Twee aankomende publicaties geven een indruk van het actuele debat rondom globalisering en diversiteit binnen de hedendaagse kunst.

Magazine