Over de rol van kunst in een globaliserende samenleving

Framer Framed

Nadège Mazars

Nadège Mazars

Nadège Mazars (Frankrijk, 1973) is een freelance fotograaf in Bogota, Colombia sinds 2007. Ze begon te werken als professioneel fotojournalist nadat ze haar PhD in Sociologie (2013) heeft gehaald.

In haar fotografie probeert Mazars een intiem inzicht te geven in onderwerpen die in verband staan met mondiale problemem zoals migratie, gezondsheidszorg en het winnen van grondstoffen. Ze onderzoekt ook de oorsprong van de oorlog en de voorwaarden om vrede te bereiken in een samenleving zoals El Salvador of Colombia. Sinds 2015 volgt ze het vredes proces van de FARC in Colombia op de voet. In 2017 is ze begonnen met een langdurig project over voormalige bendeleden in El Salvador.

Haar project The Other Colombia heeft in 2016 een Emergency Fund van de Magnm Foundation gekregen. In 2017 was ze onderdeel van het programma
Adelante IWMF voor El Salvador en ook was ze onderdeel van het mentorprogramma van Womens Photographs tussen 2017 en 2018.

Haar werk is te zien geweest op het Pil’Ours Festival (Saint-Gilles-Croix-de-Vie, Frankrijk), ZOOM Photo Festival (Saguenay, Canada, 2016) en  Visa pour l’Image Festival in Perpignan, Frankrijk. (2017 en 2018). In 2019 was ze onderdeel van de tentoonstelling HERE/NOW bij Framer Framed in Amsterdam.

Ze heeft gewerkt in opdracht voor verschillende organisaties zoals The New Yorker, Le Monde, Wall Street Journal, The New York Times, L’Obs, Causette, Les Inrocks, Chronique d’Amnesty International, Handicap International, European Civil Protection and Humanitarian Aid Operations – European Union (ECHO),  en meer.

Ze woont en werkt in Bogotá, Colombia.

www.nadegemazars.com


Exposities


Expositie: HERE/NOW - Current Visions from Colombia

Hedendaagse kunst en fotojournalistiek van twintig kunstenaars uit Colombia, samengebracht door Carolina Ponce de León