Over de rol van kunst in een globaliserende samenleving

Framer Framed

Marit van Splunter

Marit van Splunter werkt bij Framer Framed als coƶrdinator online marketing en community building.

Marit is actief geweest als community organizer, activist en vrijwilliger, met een focus op radicale gelijkheid, dekolonisatie en intergenerationaliteit. Daarvoor werkte ze bij de stichting Keti Koti Table (2019-2021) als project directeur assistent en PR & social media strateeg. De stichting creeĆ«rt bewustwording over de hedendaagse gevolgen van het Nederlandse slavernijverleden door uitwisseling van persoonlijke ervaringen tussen zwarte en witte Nederlanders te faciliteren middels de ‘Keti Koti Dialoog’-methode.

Als derde generatie Indische Nederlander, voelde Marit zich gedreven om haar biculturele afkomst en haar connectie met de koloniale geschiedenis van voormalig Nederlands-Indiƫ vanuit een dekoloniaal perspectief te verkennen. Ze is medeoprichter van het Dekolonisatie Netwerk voormalig Nederlands Indiƫ (2017), een informele netwerkorganisatie die zich richt op dekolonisatie, geschiedenis, identiteit en cultuur door middel van gemeenschapsdialoog voor gelijkgestemden (mensen met een persoonlijke connectie met voormalig Nederlands Indiƫ en geinteresseerden) en bestaande dominante postkoloniale narratieven in de publieke sfeer uitdaagt.

Marit heeft als co-voorzitter en landelijk coƶrdinator (2016) meegewerkt aan de opbouw van de Nederlandse poot van actiegroep Movement X. MvX is een burgerrechtenbeweging voor radicale gelijkheid, oorspronkelijk opgericht in Belgiƫ (2014).

Daarnaast werkt zij als freelance ondernemer in branding, webdesign en social media en is heeft zij een NOBCO geaccrediteerde coachopleiding gevolgd aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie.