Over de rol van kunst in een globaliserende samenleving

Framer Framed

Marietje Schaake

Marietje Schaake

Op vrijdag 2 mei opent Marietje Schaake Framer Framed in de Tolhuistuin.

Schaake groeide op in Leiden en volgde haar middelbare schoolopleiding aan het Haags Montessori Lyceum.
Na haar eindexamen vertrok ze naar de Verenigde Staten om een jaar in een Liberal Arts-programma te studeren aan Wittenberg University in Ohio. Aan de Universiteit van Amsterdam studeerde Schaake Sociologie en later Amerikanistiek met een minor in Nieuwe Media. Ze liep stage bij het International Criminal Tribunal for the former Yugoslavia (ICTY) en deed vervolgens het Lantos Fellowship in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden waar zij zich concentreerde op internationale betrekkingen en mensenrechtenkwesties.

Na haar afstuderen had ze een eigen adviesbureau en adviseerde ze onder andere de Amerikaanse ambassadeur in Nederland, het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken, culturele instellingen en bedrijven.Schaake was hierbij gespecialiseerd in in thema’s als diversiteit, integratie en moslims in het Westen.

In 2007 ontving ze de Barney Karbank Memorial Award 2007 voor buitengewoon leiderschap op het gebied van mensenrechten.In het najaar van 2008 stelde Schaake zich namens D66 kandidaat voor het Europees Parlement.
Ze belandde op de derde plaats van de kandidatenlijst. In de campagne kwam Schaake onder meer met het idee voor een Europese uitwisselingsbeurs voor mbo-scholieren.

Bij de Europese Parlementsverkiezingen 2009 haalde D66 drie zetels en werd Schaake gekozen.

 

 

 


Agenda


Opening Framer Framed in de Tolhuistuin
Framer Framed opent de expositieruimte met de tentoonstelling Crisis of History.