Over de rol van kunst in een globaliserende samenleving

Framer Framed

Macha Roesink

Macha Roesink

Macha Roesink studeerde kunstgeschiedenis aan de Universiteit Utrecht en aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Na haar afstuderen was zij onder meer conservator van de Caldic Collectie (Rotterdam) en coördinator op de Gerrit Rietveld Academie (Amsterdam).

Van 2001 tot de sluiting in 2013 was Roesink directeur van Museum De Paviljoens in Almere en in die hoedanigheid verantwoordelijk voor de programmering met solo’s van kunstenaars als Yael Davids, Job Koelewijn, Barbara Visser, Meschac Gaba, Germaine Kruip en groepstentoonstellingen als Non Linear Editing (2002) en Black My Story (2003). Museum De Paviljoens startte in 2009 het interdisciplinaire project De Nederlandse Identiteit? een onderzoek naar parallelle kunstgeschiedenissen in Nederland van 1960 tot nu dat in 2012 met een publicatie en een tentoonstellingen met diverse culturele partners.

In 2009 presenteerde Macha Roesink tijdens de tweede Joburg Art Fair het CAN (Creative African Network) van PUMA Creative, een online sociaal netwerk dat de creatieve wereld binnen en buiten Afrika met elkaar verbindt.

Het Mondriaan Fonds heeft Macha Roesink uitgenodigd Prospects & Concepts 2019 samen te stellen. In februari vindt de zevende editie van de tentoonstelling plaats tijdens de internationale kunstbeurs ArtRotterdam.


Agenda


De gestuurde blik
Over museale presentaties, de constructie van de nationale identiteit en de historische canon.

Magazine