Over de rol van kunst in een globaliserende samenleving

Framer Framed

Léon Kruijswijk

Léon Kruijswijk

Léon Kruijswijk is freelance cultureel producent en onderzoeker. Hij studeerde Algemene Cultuurwetenschappen (BA) aan de Universiteit van Amsterdam (UvA) en deed daarna de MA opleiding Museumstudies aan dezelfde universiteit. Hij heeft een speciale interesse in het museum voor moderne en hedendaagse kunst en de manier waarop deze instituten kunstgeschiedenis, al dan niet trachten, te schrijven. Daarna behaalde hij zijn MA Kunstgeschiedenis; Nieuwste Tijd, eveneens aan de UvA, waarbij hij focuste op kunst en politiek.

Naast zijn studie heeft hij onder meer stage gelopen bij Museum Boijmans Van Beuningen en werkte hij bij de Nieuwe Kerk, Hermitage Amsterdam en DutchCulture | TransArtists. Tussen 2014 en 2017 coördineerde hij de tentoonstellingen bij Framer Framed. In 2019 volgde hij een curatorial fellowship bij het KW Institute for Contemporary Art in Berlijn.


Agenda


Queer Series: SILENCE=DEATH
Beschouwingen over artistieke uitingen in relatie tot de HIV/Aids crisis.
Queer Series: Istanbul Queer Art Collective
De vijfde editie van de Queer Serie, een programma van publieke evenementen over de queer elementen van kunst, kunstcollectieven en kunstarchieven.
Queer Series: Wu Tsang’s WILDNESS
Vertoning van de documentaire WILDNESS (2012) van Wu Tsang.
Queer Series: Somos Libres!? Queer Amsterdam in the ‘80s
Vertoning van de film van Miguel-Ángel Cárdenas en Daniel Brun over gay Amsterdam in jaren '80.