Over de rol van kunst in een globaliserende samenleving

Framer Framed

Léon Kruijswijk

Léon Kruijswijk is freelance cultureel producent en onderzoeker. Hij studeerde Algemene Cultuurwetenschappen (BA) aan de Universiteit van Amsterdam (UvA) en deed daarna de MA opleiding Museumstudies aan dezelfde universiteit. Hij heeft een speciale interesse in het museum voor moderne en hedendaagse kunst en de manier waarop deze instituten kunstgeschiedenis, al dan niet trachten, te schrijven. Daarna behaalde hij zijn MA Kunstgeschiedenis; Nieuwste Tijd, eveneens aan de UvA, waarbij hij focuste op kunst en politiek.

Naast zijn studie heeft hij onder meer stage gelopen bij Museum Boijmans Van Beuningen en werkte hij bij de Nieuwe Kerk, Hermitage Amsterdam en DutchCulture | TransArtists. Tussen 2014 en 2017 coördineerde hij de tentoonstellingen bij Framer Framed. In 2019 volgde hij een curatorial fellowship bij het KW Institute for Contemporary Art in Berlijn.


Agenda


Queer Series: SILENCE=DEATH
Reflections on artistic efforts in relation to the HIV/Aids crisis
The Queer Series nodigt uit: Instanbul Queer Art Collective
The fifth edition of the Queer Series, a program of public events focusing on queer elements of artworks, art colletives and art archives.
Queer Series: Wu Tsang’s WILDNESS
Vertoning van de documentaire WILDNESS (2012) van Wu Tsang