Over de rol van kunst in een globaliserende samenleving

Framer Framed

Jasmijn van Gorp

Jasmijn van Gorp

Jasmijn van Gorp (1980, België) behaalde haar MA in communicatie studies (2002, Leuven Universiteit) en een doctoraat in Sociale Wetenschappen (2008, Antwerpen Universiteit). Zowel haar academische en creatieve werk liggen in de film- en mediacultuur, met een focus op identiteit, (trans)nationalisme en Oost-Europa.

Van 2003 tot midden 2009 werkte ze als onderwijs- en onderzoeksassistent aan de Faculteit Politieke en Sociale Wetenschappen aan de Universiteit Antwerpen. In december 2008 ontving ze een doctoraat in Sociale Wetenschappen met een proefschrift over post-Sovjet Russisch filmbeleid. Als lid van de onderzoeksgroep Media, Policy and Culture, was ze co-docent bij media-en filmstudies (BA en MA niveau).

In september 2009 trad ze toe tot het Research Institute for History and Culture en het Centre for Television in Transition van de Universiteit Utrecht als postdoc van Media en diaspora. Sinds mei 2010 is ze ook werkzaam als postdoc op het gebied van migratie en de Nederlandse televisie in het NWO-gefinancierde samenwerkingsproject BRIDGE. Dit is samenwerking met ISLA UvA en The Netherlands Institute for Sound and Vision.

Naast wetenschappelijk onderzoek is ze ook betrokken in verschillende film- en televisieprojecten, zoals de VT4-NET5 reality serie Expeditie Robinson 2001 & 2002, en bij de Belgisch-Nederlandse-Finse documentaire Trulichka (2005). In 2010 heeft ze een nieuw experimenteel filmproject opgezet, genaamd Passage. Dit in samenwerking samen met Zac Murphy (Flyeyemedia) een Amerikaanse filmregisseur.

 


Agenda


Zelf gemaakt
Een publieksgesprek over zelfrepresentaties van vrouwen uit voormalig Joegoslavië.

Magazine