Over de rol van kunst in een globaliserende samenleving

Framer Framed

Hans Schamlé

Hans Schamlé studeerde Bedrijfseconomie aan de Erasmus Universiteit, Rotterdam en Politieke en Sociale Wetenschappen en Ruimtelijke Ordening aan de Universiteit van Amsterdam. Hans heeft jarenlange ervaring als zakelijk leider in zowel de podiumkunsten en beeldende kunst. Hij is fervent voorvechter van de fair practice in de sector voor kunstenaars en instellingen en schreef mee aan de richtlijnen voor presentatie instellingen.

Van 2009 tot 2018 was hij financieel directeur van If I Can’t Dance, I Don’t Want To Be Part Of Your Revolution. Daarvoor werkte hij o.a. bij VocaalLAB, De Kiss Moves, Dance Unit, Suzy Blok, Dansgroep Krisztina de Chatel, Karin Post en Dries van der Post, Will Spoor, Jeannette van Steen, Leine & Roebana, Karina Holla, Tyatro Festivali, Tango Magia Festival.

Hans Schamlé was directeur ad interim van het DOD, Directie Overleg Dans, de brancheorganisatie voor de dans in 2005-2006. Bij het Amsterdams Fonds voor de Kunst was hij adviseur voor de disciplines dans, mime en theater. Hans Schamlé was voorzitter van de Cultuurcommissie van Stadsdeel Amsterdam Oost (2013-2018) en actief als bestuurslid bij Cinedans, Lima, De Zaak Nu en Stichting Het Hem. Sinds 2023 zit hij in de Raad van Toezicht bij Framer Framed in Amsterdam.