Over de rol van kunst in een globaliserende samenleving

Framer Framed

Hammad Nasar

Hammad Nasar

Hammad Nasar woont in Londen. Hij is curator, galeriehouder en schrijver. Hij is mede-oprichter van het centrum voor beeldende kunst Green Cardamom en het kunst advies bureau Asal Partners. Hij was onderzoeker bij het Clore Leadership Programme (2006-07) en het Goldsmith College. Tevens was hij Artistiek directeur van het Britse Festival of Muslim Cultures (2006-07).

Hij gaf lezingen en cureerde tentoonstellingen bij diverse internationale organisaties waaronder: de Asia Art Archive (Hong Kong); het British Museum, Manchester Art Gallery, Tate Britain, de Royal Geographical Society, SOAS en het Victoria & Albert Museum (UK); Aldrich Contemporary Art Museum en Yale University (US); de National College of the Arts & the Indus Valley Art School (Pakistan).

Lopende projecten waar Nasar bij betrokken is, zijn onder meer Safavids Revisited in het British Museum en Where Three Dreams Cross in de Whitechapel Gallery. In de rol van curator is hij onder meer verantwoordelijk voor Lines of Control: Partition as a Productive Space en Mashq: Repetition, Meditation, Mediation. Voordat hij werkzaam werd in de kunstwereld was Hammad strategisch adviseur en investment banker.


Agenda


De koloniale blik
Over de historische aannames die onze blik op kunst bepalen.

Magazine