Over de rol van kunst in een globaliserende samenleving

Framer Framed

Hadassah Emmerich

Hadassah Emmerich, in 1974 geboren in Heerlen, heeft een gemengde afkomst: Nederlands, Indonesisch, Chinees en Duits. Deze elementen zijn een zeer belangrijk onderdeel van de onderwerpen die zij behandeld in haar kunst. Zij studeerde tussen 1993 en 1997 aan de Academie voor de Beelden Kunsten van Maastricht, van 1997 tot 2000 aan Koninklijke Academie voor de Schone Kunsten in Antwerpen en behaalde in 2005 haar Masters in Fine Arts aan het prestigieuze Goldsmiths College in Londen. Emmerich werkt met diverse media en haar oeuvre bestaat uit schilderijen, tekeningen, linosneden en muurschilderingen. Haar werk behandelt prikkelende thema’s zoals vrouwelijke identiteit, exotisme en zelfreflectie.

Werk van Emmerich werd tentoongesteld in het Rijksmuseum, Amsterdam, Schunk*, Heerlen, Hendershot Gallery in New York, Stedelijk Museum, Schiedam, de New Image Art Gallery projectspace, Los Angeles, Het Domein Sittard, het Museum voor Moderne Kunst, Arnhem en bij Framer Framed in Amsterdam. Zij verscheen als gastdocent bij verschillende opleidingsinstituten, waaronder de Academie voor de Beelden Kunsten van Maastricht, aan het Higher Institute for Fine Arts Advances Studies and Practice Based Research in Visual Arts, en aan de Koninklijke Academie voor de Beeldende Kunst in Den Haag.


Exposities


Expositie: Koempels

Een expositie over de sporen van het Limburgse mijnbouwverleden in de hedendaagse kunst, samengesteld door Lene ter Haar

Agenda


Maand van de Geschiedenis: de NDSM-werf en de Limburgse mijnregio
Transities in postindustriële gebieden.

Magazine