Over de rol van kunst in een globaliserende samenleving

Framer Framed

Frederique Pisuisse

Frederique Pisuisse

Frederique Pisuisse (1986, NL) behaalde een Master Fine Arts aan Goldsmiths University of London in 2016 en haar BA aan de Gerrit Rietveld Academie in 2013 in Amsterdam.

Frederique heeft een experimentele kunstpraktijk waarin ze bewustzijnsverruimende non-dualisme en traumaherstelprocessen onderzoekt. Geworteld in haar studie psychologie, en door ervaringen uit de eerste hand, heeft ze interesse in de mechanismen die verband houden met PTSS. Dit omvat onderwerpen als depersonalisatie, derealisatie, vervreemdende tijdwaarnemingen en andere ‘out of body experiences’. Haar werk is zowel een vorm van zelfhulp als een manier om ideeën over veranderde bewuste en innerlijke staat van zijn over te brengen, en manieren waarop deze kunnen bijdragen aan de maakprocessen van kunst. Dit resulteert in poëtische films, videoperformances en sculpturale installaties.

Samen met mede-oprichter Saemundur Thor Helgason runt ze Cosmos Carl, een online kunstplatform waarop hyperlinks naar artistieke projecten van meer dan 200 kunstenaars, schrijvers, denkers en curatoren te zien zijn. Cosmos Carl richt zich op het creëren van meer kunst in het publieke domein van het commerciële internet.

Recente tentoonstellingen, optredens en lezingen waren op Video Art Festival Turku (Finland, 2020), Banner Repeater met Cosmos Carl (Londen, 2019), Cabaret Voltaire (Zürich 2019), La Plage (Parijs, 2019), Arp Museum (Keulen, 2018), Moscow Biennale for Young Art (Moskou, 2018), Art Rotterdam (Rotterdam, 2018), UNSEEN (Amsterdam, 2018), ICA London (Londen, 2017) en South London Gallery (Londen, 2017).