Over de rol van kunst in een globaliserende samenleving

Framer Framed

Frederique Pisuisse

Frederique Pisuisse

Frederique Pisuisse (1986, NL) heeft een Master Fine Arts van Goldsmiths in London en een BA van de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam.

Frederique heeft een experimentele kunstpraktijk waarin ze bewustzijnsverruimende non-dualisme en traumaherstel processen onderzoekt. Geworteld in haar studie psychologie, en door ervaringen uit de eerste hand, heeft ze interesse in de mechanismen die verband houden met PTSS. Dit omvat onderwerpen als depersonalisatie, derealisatie, vervreemdende tijdwaarnemingen en andere ‘out of body experiences’. Haar werk is zowel een vorm van zelfhulp en een manier om ideeĆ«n over bewustzijn over te brengen, als een onderzoek naar hoe deze ideeĆ«n bijdragen aan het maakproces van kunst. Dit resulteert in poĆ«tische films, muziek en tekst.

Samen met mede-oprichter Saemundur Thor Helgason runt ze Cosmos Carl, een online kunstplatform waarop hyperlinks naar artistieke projecten van meer dan 200 kunstenaars, schrijvers, denkers en curatoren te zien zijn. Cosmos Carl richt zich op het creƫren van meer kunst in het publieke domein van het commerciƫle internet.

Recente tentoonstellingen, performances en lezingen waren bij Video Art Festival Turku (Finland, 2020), Banner Repeater met Cosmos Carl (Londen, 2019), Cabaret Voltaire (ZĆ¼rich 2019), La Plage (Parijs, 2019), Arp Museum (Keulen, 2018), Moscow Biennale for Young Art (Moskou, 2018), Art Rotterdam (Rotterdam, 2018), UNSEEN (Amsterdam, 2018), ICA London (Londen, 2017) en South London Gallery (Londen, 2017).