Over de rol van kunst in een globaliserende samenleving

Framer Framed

Fons Haagmans

Fons Haagmans

Fons Haagmans is een Nederlandse kunstenaar, in 1948 geboren te Schinnen. Hij volgde tussen 1966 en 1970 de opleiding voor Monumentale Kunsten bij de Stadsacademie voor Beeldende Kunsten in Maastricht. Door de jaren heen heeft Haagmans gedoceerd aan verschillende toonaangevende onderwijsinstellingen, waaronder de Jan van Eyck Academie van Maastricht, de Rijksakademie van Amsterdam en het Hoger Instituut van Schone Kunsten Antwerpen. Haagmans werk staat voornamelijk uit schilderijen en grafiek. Zijn doeken tonen meestal enkele figuren of motieven zoals cijfers, letters, symbolen en heraldische voorstellingen. De motieven worden met sjablonen op het doek aangebracht in meerdere gladde kleurlagen waardoor er een plat, bijna textuurloos werk ontstaat.

Haagmans’ werk is opgenomen in diverse museale, particuliere en bedrijfscollecties in binnen- en buitenland. Daarnaast exposeerde hij onder andere in het Stedelijk Museum Amsterdam,¬† Kunsthalle Bern, de Royal Academy in Londen, het Bonnefantenmuseum¬†te Maastricht en bij Framer Framed in Amsterdam. Tegenwoordig woont en werkt Fons Haagman in Maastricht.


Exposities


Expositie: Koempels

Een expositie over de sporen van het Limburgse mijnbouwverleden in de hedendaagse kunst, samengesteld door Lene ter Haar