Over de rol van kunst in een globaliserende samenleving

Framer Framed

Edmond Musasa Leu N’seya, artist talk at Picha, DRC

Edmond Musasa Leu N’seya

Edmond Musasa Leu N’seya (1950, DRC) woont en werkt in Lubumbashi (DRC). Hij is kunstenaar en docent aan de Academie voor Schone Kunsten in Lubumbashi. Hij is gespecialiseerd in figuratieve schilderkunst en laat zich inspireren door gewoonten, regels en systemen die deel uitmaken van het leven op het platteland en oude samenlevingen. Hij ontwikkelde het grootste deel van de beeldtaal die gebruikt wordt in het Nationaal Museum van Lubumbashi, waarin de oorsprong en het gebruik van een groot aantal natuurlijke en industriële materialen en processen wordt uitgelegd.

Sinds 2015 heeft hij verschillende keren samengewerkt met Maarten Vanden Eynde. Hun gezamenlijke werken werd gepresenteerd op tal van internationale tentoonstellingen, waaronder: An Unfinished Symphony. Polyphony in the collection (2020), Mu. Zee, Ostend, BE, Tallinn Photomonth – Contemporary Art Biennial (2019) EE ; Future Genealogies (2019), 6th Lubumbashi Biennale, Lubumbashi, DRC; Charging Myth (2023), Z33, Hasselt en Framer Framed, Amsterdam.

De werken Copper Connection en Wheel of Fortune werden aangekocht door Mu.Zee, Oostende (BE). Musasa’s werk is de afgelopen 40 jaar tentoongesteld in DR Congo in lokale tentoonstellingen in Lubumbashi, Likasi en Kolwezi.


Exposities


Expositie: Charging Myths

Een tentoonstelling van het transnationale collectief On-Trade-Off waarin wordt onderzocht hoe technologische innovatie afhankelijk is van natuurlijke hulpbronnen.

Agenda


Opening: Charging Myths
Opening van de tentoonstelling Charging Myths van het transnationale kunstenaarscollectief On-Trade-Off.

Magazine