Over de rol van kunst in een globaliserende samenleving

Framer Framed

Musasa Leu N’seya, artist talk at Picha

Edmond Musasa Leu N’seya

Edmond Musasa Leu N’seya (1950, DRC) woont en werkt in Lubumbashi (DRC). Hij is kunstenaar en docent aan de Academie voor Schone Kunsten in Lubumbashi. Hij is gespecialiseerd in figuratieve schilderkunst en laat zich inspireren door gewoonten, regels en systemen die deel uitmaken van het leven op het platteland en oude samenlevingen. Hij ontwikkelde het grootste deel van de beeldtaal die gebruikt wordt in het Nationaal Museum van Lubumbashi, waarin de oorsprong en het gebruik van een groot aantal natuurlijke en industriële materialen en processen wordt uitgelegd. Sinds 2015 heeft hij verschillende keren samengewerkt met Maarten Vanden Eynde.

Hun gezamenlijke werken zijn te zien geweest in tal van internationale tentoonstelllingen, waaronder: Een onvoltooide symfonie. Meerstemmigheid in de collectie, Mu.Zee, Oostende (BE) in 2020; Tallinn Photo Month Biënnale (gecureerd door Heidi Ballet), (LV) in 2019; Future Genealogies, Tales From The Equatorial Line, 6de Lubumbashi Biënnale, Lubumbashi (DRC) in 2019. Copper Connection en Wheel of Fortune werden aangekocht door Mu.Zee, Oostende (BE). Musasa’s werk is de afgelopen 40 jaar tentoongesteld in DR Congo in lokale tentoonstellingen in Lubumbashi, Likasi en Kolwezi.


Exposities


Save the Date: Charging Myths

An exhibition by transnational collective On-Trade-Off exploring how technological innovation is dependent on natural resources.