Over de rol van kunst in een globaliserende samenleving

Framer Framed

Diego Piñeros

Diego Piñeros García

Diego Piñeros Garcia (Bogotá, Colombia,1981) is een beeldend kunstenaar die een techniek heeft ontwikkeld die hij ‘hyperrealistisch pointillisme’ noemt. Deze techniek bestaat uit het mengen van de kleuren van duizenden minuscule kralen van playdough die hij vervolgens geduldig assembleert op een hard oppervlak, hetgeen resulteert in een tweedimensionale representatie van beelden van het internet, popcultuur en film.

Piñeros García is overtuigd dat men meer kunst kan vinden in het dagelijks leven dan in museums of kunstgalerijen. Ook gelooft hij dat fouten en mislukkingen de enige authentieke acts zijn in ons leven. Teleurstelling brengt verbazing en wijsheid. Humor is fundamenteel voor zijn handelswijze. Zijn artistieke praktijken omvatten beeldende kunsten, low-tech installaties en schilderijen die zijn gemaakt van miljoenen kleine rondjes playdough als visuele verwijzing naar het impressionisme en fotorealisme. Hij combineert documentaires, videoclips en film narratief in zijn video installaties.

Piñeros García heeft tentoongesteld op shows, festivals, kunstzinnige events in Colombia, Argentinie, Mexico, USA, Canada, Spanje, Frankrijk, Italie, Indonesie en als onderdeel van de expositie HERE/NOW bij Framer Framed, Amsterdam (2019)

Hij woont en werkt in Bogotá, Colombia.


Exposities


Expositie: HERE/NOW - Current Visions from Colombia

Hedendaagse kunst en fotojournalistiek van twintig kunstenaars uit Colombia, samengebracht door Carolina Ponce de León