Over de rol van kunst in een globaliserende samenleving

Framer Framed

Cherella Gessel. Foto: Kaj Lehner

Cherella Gessel

Cherella Gessel, ook wel Chella Chella, is multidisciplinair artiest en model. Hen combineeert zowel teksttoneel als fysiek spel – in theater én film – met dans, rap, Spoken Word, modellenwerk, styling, haarstyling en make-up.

Cherella creëert altijd vanuit hun eigen referentiekader en persoonlijke onderwerpen en interesses. Zo was YONIVERSE – “Een theatraal hiphopconcert voor Black, Queer Bitches” – een solo waarin die op zoek ging naar healing van trauma’s door toedoen van de maatschappij en conflicten in hunzelf. Healing is een onderwerp wat hen aan het hart gaat en zoveel mogelijk terug laat komen in diens werk. In 2020 kreeg die een honourable mention voor hun deelname met YONIVERSE aan Fringe Festival en in 2021 ontving die zowel de 3 Package Deal als de Amsterdamprijs voor de Kunst, in de categorie Stimuleringsprijs.

In 2014 begon die hun carrière als acteur, waarbij die ontdekte dat theater de cohesie zou worden van alle disciplines bij elkaar. Vanuit hun eigen referentiekader begon die met het maken van losse scenes en performances en werd o.a. daarmee onderdeel van verschillende theater- en dansvoorstellingen. Bij o.a. platformen als DansLAB (Studio West), Jeugdtheaterschool Zuid-Oost (Bijlmerparktheater), DOX, Likeminds – The Factory, Talentlab (Bijlmerparktheater), de internationale Ballroom Scene, verschillende dansstudio’s/- docenten, L’École des Sables en Theatre Hotel Courage heeft hen veel kennis opgedaan als makende speler, regisseur, schrijver, spoken word artiest, experimentele danser, fysieke acteur en meer.

Verder was Cherella onder andere te zijn bij Maas Theater & Dans, Toneelmakerij, AYA, IDFA, Fashionweek Amsterdam & Parijs, KAF Almere, Frascati Producties, in verschillende (online) magazines en blogs, fashion- en muziekvideo’s, films, nationale en internationale fashion campagnes, tv- commercials, billboards en abri’s, in musea, exposities, theaters en poppodia in het hele land.


Magazine