Over de rol van kunst in een globaliserende samenleving

Framer Framed

Chala Itai Westerman. Photo by Jimena Gabriella Gauna

Chala Itai Westerman

Chala Itai Westerman (1993) is assistent-conservator bij het Van Abbemuseum, Eindhoven.

Haar Japans-Nederlandse culturele achtergrond vormt haar onderzoeksinteresse in sociaal-culturele identiteit. Ze studeerde Informatica en Kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam en voltooide daarna een MA in Hedendaagse Kunstgeschiedenis aan de Vrije Universiteit, Amsterdam.

Tijdens haar onderzoeks- en productiestage bij De Appel in Amsterdam (2020) onderzocht ze in hoeverre de internationale reputatie van De Appel aansluit bij diverse Nederlandstalige culturen. Haar MA-scriptie richtte zich op de keuzevrijheid en constructie van online identiteiten en riep op tot een heroverweging van het concept van een authentiek en inclusief verhaal. In 2022 nam ze deel aan het Curatorial Programme van De Appel.

In 2023 maakte ze deel uit van het curatorenteam van Overhauled Stories, een open studioproject van kunstenaar Sung Hwan Kim, gehost door Framer Framed in samenwerking met het Van Abbemuseum, Eindhoven. Sung Hwan Kim herconfigureerde eerdere werken om nieuwe installaties te creëren.


Exposities


Open Studio: Overhauled Stories

Open atelierproject van de kunstenaar Sung Hwan Kim, gehost door Framer Framed en in samenwerking met het Van Abbemuseum, Eindhoven.