Over de rol van kunst in een globaliserende samenleving

Framer Framed

Portrait of Cédric Kouamé

Cédric Kouamé

Cédric Kouamé (1992) is een multimedia-kunstenaar, DJ en radiopresentator (ook bekend als African Diplomat), geboren in Abidjan, Ivoorkust. Hij heeft een diploma van gevorderd technicus in communicatie en werd opgeleid in de projectruimte Klaym in Abidjan, waar hij werd begeleid door fotografen Joana Choumali en Flurina Rothenberger. Daarnaast heeft hij verschillende residenties en workshops gedaan bij beeldhouwers Kafana Soro en Daniel Bamigbadé.

Momenteel woont en werkt hij tussen Brussel en Abidjan. Hij verdeelt zijn praktijk tussen sculpturen, fotografie en performatieve activiteiten. Zijn fotografisch werk bestaat uit straatportretten, architectuurfotografie – meestal geschoten op 35mm-films – en een verzameling beschadigde positieven en negatieven, waarmee hij in 2012 begon.

De meeste van die foto’s weerspiegelen de botsing tussen het volkse en het moderne, de impact van die botsing op de Ivoriaanse sociale omgeving en het idee dat een foto, zelfs beschadigd, altijd een emotie of een verhaal aan zijn eigenaar zal onttrekken.

Cédric Kouamé is een van de deelnemende kunstenaars aan het groepsproject A Funeral for Street Culture (2021), gecureerd door Rita Ouédraogo en Metro54 in Framer Framed, Amsterdam.

 


Exposities


Project: A Funeral for Street Culture

Een groepsproject van Metro54 en Rita Ouédraogo gehost door Framer Framed

Magazine