Over de rol van kunst in een globaliserende samenleving

Framer Framed

Brian Robinson, source: Creative Move Brian Robinson, image source: http://creativemove.com.au

Brian Robinson

Brian Robinson (geboren In 1973, Queensland) is een contemporaine kunstenaar en curator van de Torres Strait Islands. Robinson’s werk beslaat een variëteit aan media, inclusief schilderen, het maken van prints, design en beeldhouwwerk. Zijn praktijk omvat visuele en conceptuele elementen van de Torres Strait Islands, maar is ook hevig experimenteel. Zijn stilistisch diverse werk spreidt zich op de grens tussen fantasie en realiteit. Hij heeft ook belangrijke curatoriële realisaties bereikt met het co-cureren en de tour management van Ilan Pasin: Torres Strait Art, de eerste toerende expositie van visuele en materiële cultuur. Sindsdien vervolgt hij zijn werk op verschillende exposities en evenementen, nationaal en internationaal.

Een selectie van instituties die zijn collecties onderhouden: Australian Museum in Sydney, Australië, het Museum of Contemporary Aboriginal Art in Utrecht, Nederland, Queensland art Gallery/ Gallery of Modern Art in Brisbane, Australië, The Kluge-Ruge Aborginal Art Collection in Virginia, Verenigde Staten en meer.

In 2017 neemt hij deel aan de groepsexpositie In the future everything will be as certain as it used to be bij Framer Framed (16 maart t/m 23 april).


Exposities


Expositie: In the future everything will be as certain as it used to be

Expositie in samenwerking met het Aboriginal Art Museum Utrecht (AAMU), dat in 2017 na zestien jaar de deuren moet sluiten, samengesteld door Georges Petitjean