Over de rol van kunst in een globaliserende samenleving

Framer Framed

Anne van Dam

Anne van Dam

Anne van Dam (1988) is een kunsthistorisch en cultuurwetenschappelijk onderzoeker uit Amsterdam. In 2014 behaalde zij haar bul voor de Researchmaster World Art Studies van de Universiteit Leiden. In haar scriptie onderzocht zij de wijze waarop kunst van buiten Europa werd beschreven in Duitstalige kunsthistorische overzichtswerken tussen 1842 en 1900.

In 2012 rondde zij haar Bachelorstudie Algemene Cultuurwetenschappen cum laude af aan de Universiteit van Amsterdam, met een scriptie over de presentatie van contemporaine kunst in etnografische musea. Binnen deze studie trok de museale presentatie van kunst van buiten het Europese en Anglo-Amerikaanse gebied en de problematiek die hiermee verbonden is, haar aandacht. Sindsdien houdt zij zich bezig met de geschiedenis van de kunstgeschiedenis, World Art Studies en beeldvorming van ‘extra-Europese’ kunst in historisch perspectief.

Om praktijk- en onderzoekservaring op te doen liep zij eerder stage bij het Cobra Museum voor Moderne Kunst in Amstelveen en bij het Rijksmuseum Volkenkunde in Leiden. Op dit moment is Anne werkzaam bij Framer Framed als productiemedewerker en assisteert zij bij de realisatie van verschillende projecten en tentoonstellingen.


Magazine