Over de rol van kunst in een globaliserende samenleving

Framer Framed

Andrea Acosta

Andrea Acosta

Andrea Acosta (Bogotá, Colombia, 1981)
In haar artistieke praktijk onderzoekt Andrea Acosta de manier waarop stedelijke ruimtes worden beleefd en gereconstrueerd in het geheugen.

Acosta gebruikt verschillende media, zoals fotografie, tekeningen en objecten, om na te denken over de transformatie van materie en territoria. Ze biedt speelse manieren om verhalen te vertellen die ons begrip van de natuur in stedelijke contexten bevragen.

Ze studeerde af aan de Universidad de los Andes in Bogotá, behaalde een MFA aan de Bauhaus Universität in Weimar en nam deel aan het Goldrausch Künstlerinnenproject art IT Postgraduate Program in Duitsland. Ze exposeerde in Europa, Azië en Latijns-Amerika zoals Museum voor Moderne Kunst Medellín (2018); Rencontres d’Arles in Frankrijk (2017); De Gyeonggi Museum voor Moderne kunst in Zuid Korea (2017); de groepstentoonstelling HERE/NOW bij Framer Framed in Amsterdam (2019). Ze heeft de Uniandino Art Award ontvangen (Bogotá 2018), een publieke kunst commissie van Les Nouveaux Commaditaires (Bilbao) en is in residency bij Le Pavillion van het Palais de Tokyo samen met andere kunstenaars. Ze woont en werkt in Berlijn.

Ze woont en werkt in Berlijn, Duitsland.

www.andreaacosta.net


Exposities


Expositie: HERE/NOW - Current Visions from Colombia

Hedendaagse kunst en fotojournalistiek van twintig kunstenaars uit Colombia, samengebracht door Carolina Ponce de León