Over de rol van kunst in een globaliserende samenleving

Framer Framed

Ana Hoffner

Ana Hoffner ex-Prvulovic* is een kunstenaar, researcher en schrijver, geïnteresseerd in queerness, vertoningen van mondiale kapitaal, kolonialiteit en het Oosten, vormen van ontsnapping, vroege psychoanalyse en de politiek van herinnering en oorlog. Hoffner werkt met video, fotografie, installatie en performance, en is altijd op zoek naar manieren om normatieve eigenheden van lichaam en stem, beeld en geluid te desynchroniseren. Ze* werk expliciet tegen de huidige dominante corporale esthetiek en afschuwelijke en walgelijke beelden. Ook zet ze zich af tegen het het rechtse establishment door constant aan te dringen op analyse, contextualisering en reflectie.

* Ana is geboren in 1980 in Paraćin (Joegoslavië), ze werd verhuisd in 1989, en kreeg kapitalistisch staatsburgerschap (Oostenrijk) met een nieuwe naam in 2002.

Ana is een van de deelnemende kunstenaars van de tentoonstelling From what will we reassemble ourselves (2020), geïnitieerd door Anna Dasović en gecureerd door Natasha Marie Llorens bij Framer Framed, Amsterdam.


Exposities


Expositie: From what will we reassemble ourselves

Een groepstentoonstelling samengesteld door Natasha Marie Llorens en Anna Dasović