Over de rol van kunst in een globaliserende samenleving

Framer Framed

17 sep –
11 okt 2020

Expositie: Ecognosis

BetweenTwoHands –artistieke duo bestaand uit Erin Tjin A Ton & Gosia Kaczmarek – creëerde een reeks van stop-motion animaties gedurende een verblijf in de artiestenresidentie van de Werkplaats Molenwijk. Vanaf de derde week september zullen de video’s getoond worden op de ramen van Werkplaats Molenwijk om gedeeld te worden met de buurt.

“Ecognosis, een raadsel. Ecognosis is net als willen weten, maar meer ook om te laten weten. Het is zoiets als naast elkaar bestaan. Het is alsof je gewend bent aan iets vreemds en toch gewend raakt aan vreemdheid die niet minder vreemd wordt door gewenning. Ecognosis is als het weten van iets dat zichzelf kent.” – Timothy Morton

De BetweenTwoHands theaterinstallatie, Ecognosis, was geïnspireerd door het boek The World Without Us, geschreven door Alan Weisman. In zijn boek beschrijft Weisman hoe de natuur, in verschillende delen van de wereld, alles weer zou overnemen als de mens zou verdwijnen op aarde.

BetweenTwoHands beeldde het idee van zo’n wereld af en creëerde in samenwerking met jongeren uit de wijk en kunstenares Martine Rademakers animaties waarbij insecten en planten alledaagse objecten uit de buurt bedekken.


De ontwikkeling van Ecognosis werd mede mogelijk gemaakt door Stichting Stokroos, Creative Industries Fund NL, Gemeente Amsterdam, Framer Framed en Performance Technology LAB.Amsterdam Noord / Ecologie / Molenwijk / Residenties /

Netwerk


BetweenTwoHands

Kunstenaars duo