Over de rol van kunst in een globaliserende samenleving

Framer Framed

Jonge Makers Studio 2023, deisgned by Anastasia Afonina.

Jonge Makers Studio

In een landschap van de werken van internationale maatschappelijk geëngageerde kunstenaars, creëren wij ook plek voor onze jongste bezoekers. Op onze locatie op de Oranje-Vrijstaatkade in Amsterdam-Oost, zijn kinderen vanaf 4 jaar welkom om te komen spelen, onderzoeken, experimenteren, maken of simpelweg om te zijn in de Jonge Makers Studio.  

De Jonge Makers Studio is ontstaan in de context van het project Do It Together – DIT, waarbij het samenbrengen van tentoonstellingen en gemeenschapsvorming centraal stond. In een ruimte waar grote thema’s gepresenteerd worden, vinden wij het belangrijk dat ook onze jongste bezoekers mee kunnen doen en kunst kunnen beleven op hun manier. Met de Jonge Makers Studio bieden wij een uitnodigende leeromgeving voor jonge kinderen om zelf onderzoek te doen en op creatieve wijze te experimenteren met verschillende (natuurlijke) materialen. Hiermee willen we stimuleren dat kinderen autonomie en zeggenschap ervaren over hun eigen leerproces. Door telkens een nieuw ontwerp van de ruimte te presenteren en een diversiteit aan materialen ter beschikking te stellen, worden kinderen uitgenodigd om hun eigen verhaal te verbeelden en op creatieve wijze uitdrukking te geven aan hoe zij de wereld om hen heen ervaren.

Jonge Makers Studio 2022 in collaboration with De Rode Loper / Kunstlab voor Kanjers during DIT – Do it together. Designed by Jesse Greulich.

Jonge Makers Studio 2022 in collaboration with De Rode Loper / Kunstlab voor Kanjers during DIT – Do it together. Designed by Jesse Greulich.

Voor het ontwerp van de studio werken we samen met jonge beginnende kunstenaars. Op deze manier wordt de studio niet alleen gebruikt door de jongste makers (kinderen), tegelijkertijd geven we jonge afgestudeerde makers een kans om praktijkervaring op te doen en specifiek met het ontwerpen van uitnodigende leeromgevingen voor kinderen. Het ontwerp van de eerste Jonge Makers Studio in 2022 kwam van Jesse Greulich, in 2023 heeft Anastasia Afonina de studio ontworpen.

Jonge Makers Studio 2023 designed by Anastasia AfoninaEducatie / Amsterdam Oost / Community & Learning /

Exposities


Project: Do It Together - DIT

DIT is een keuken / een tent / een leerspeeltuin / een workshop..........

Netwerk


Jesse Greulich

Ontwerper

Anastasia Afonina

Framer Framed Host