Over de rol van kunst in een globaliserende samenleving

Framer Framed

Photo courtesy of Eri Rama Putra

5 Sep 2024
18:00 - 20:00

Presentatie: Documenting the Ecological Crisis Through Stories of Seaweed and Coastal Culture

Op 5 september 2024 organiseert Framer Framed Documenting the Ecological Crisis Through Stories of Seaweed and Coastal Culture, een presentatie van het documentatie- en kennisbewaringsproject Seaweed Et cetera in samenwerking met Framer Framed. De presentatie verkent visuele representaties van de ecologische crisis met verhalen over zeewier en kustcultuur. Het omvat een lezing, een showcase en een foto zine door leden van Seaweed Et cetera.

Kennis van de ecologische crisis is ongelijk verdeeld, waardoor het een uitdaging kan zijn om er een duidelijk beeld van te krijgen. Documenting the Ecological Crisis Through Stories of Seaweed and Coastal Culture is onderdeel van een documentatie- en kennisbewaringsproject dat medio 2023 van start ging in Nusa Penida, Bali, Indonesië. Het project, genaamd Seaweed Et cetera, richt zich op het documenteren van de kustgebieden en de langzaam afnemende zeewierteelt aan de oostkust van Nusa Penida, met behulp van fotografie en grafische opnames. Met dit beeldmateriaal leggen ze vast hoe de ecologische crisis zich ontvouwt, inclusief de relatie tussen mens en natuur, door het perspectief van spiritualiteit en de kruising van mythe, folklore en eigen ervaringen.

Deze presentatie bestaat uit een lezing door Gatari Surya Kusuma, een showcase van grafische opnames door Ario Fazrien en een foto zine door Eri Rama Putra.

Kom langs op 5 september en laat ons hier weten dat je komt!


Dit evenement is Engelstalig en gratis te bezoeken.

Framer Framed wordt ondersteund door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap; Amsterdams Fonds voor de Kunst; Gemeente Amsterdam en VriendenLoterij Fonds.



Ecologie / Extractivisme / Indonesië /

Exposities


Expositie: Really? Art and Knowledge in Time of Crisis

Tentoonstelling over de commodificatie van kennis en onwetendheid, samengesteld door Mi You en David Garcia

Netwerk


Ario Fazrien

Kunstenaar

Eri Rama Putra

Kunstenaar

Gatari Surya Kusuma

Onderzoeker, Curator