Over de rol van kunst in een globaliserende samenleving

Framer Framed

Irfan Hendrian

Irfan Hendrian is een kunstenaar, industrieel drukker en grafisch ontwerper die bekend staat om zijn formele verkenningen van abstractie. Hij werkt voornamelijk met papier en is geïnteresseerd in de Bauhaus-benadering en -methode: alles reduceren, aftrekken en vereenvoudigen tot de meest sublieme, essentiële en substantiële staat.

Hendrian hecht veel waarde aan efficiënte, logische en utilitaire manieren van denken en handelen die direct terug te vinden zijn in zijn werk. Collage is een methodologie die Hendrian’s puristische benadering van materialen handhaaft, waarbij hij papier gebruikt als een ruw materiaal met sculpturale mogelijkheden. In plaats van beelden te creëren, gelooft hij dat door een visuele rangschikking van objecten een bepaalde esthetische waarde ontstaat. Hij woont momenteel in Bandung, Indonesië en wordt vertegenwoordigd door Sullivan+Strumpf.

Hendrian maakte deel uit van de tentoonstelling Sensible Past: Of Distances and the Fabrication of the Frame, een samenwerking tussen Framer Framed, KITLV en het Integrated Arts programma aan de UNPAR, in Gedung Balai Pemuda in Surabaya.


Exposities


Expositie: Sensible Past in Surabaya – Of Distances and the Fabrication of the Frame

Groepstentoonstelling in Surabaya, Indonesië met Atelier KITLV-Framer Framed artists-in-residence

Magazine