Over de rol van kunst in een globaliserende samenleving

Framer Framed

Jouw verhaal, jouw woorde

20 sep 2022
15:00 - 17:00

Jouw verhaal, jouw woorden

Ter ere van het 100-jarig bestaan van stadsdeel Amsterdam-Noord, organiseren Floor van Dusseldorp, Zaïre Krieger, Stichting Perdu en Framer Framed de workshop Jouw verhaal, jouw woorden speciaal voor jongeren uit Amsterdam-Noord, in de leeftijd van 12-16 jaar.

Hou jij van schrijven? En heb je een eigen verhaal te vertellen?

In deze workshop leer je wat een performance is en hoe je jouw verhaal kan verwoorden op een voor jou pakkende manier. Onder de unieke begeleiding van spoken word-artist Zaïre Krieger, en in een klein groepje, creëer je stap voor stap een stuk waarbij je de inspiratie haalt uit je eigen leven. Daarbij gaat het er niet om wie het mooiste stuk kan maken, maar dat je jouw verhaal in jouw woorden schrijft!

Zaïre Krieger is o.a. spoken word-artist en stemacteur. In 2019 won ze de Spoken Award in de categorie gospel. In 2021 vertaalde ze The Hill We Climb, het gedicht dat spoken word-artist Amanda Gorman schreef voor de inauguratie van Joe Biden. Zaïre is zelf opgegroeid in de Molenwijk in Amsterdam-Noord.

Er zijn beperkte plaatsen, dus meld je snel aan voor de workshop!

Aanmelden via: werkplaats@framerframed.nl
Whatsapp: 06 – 1817 2976

Adres
Werkplaats Molenwijk
Molenaarsweg 3
1035EJ Amsterdam


Over 100 jaar Noord

In 2021 was het 100 jaar geleden dat Amsterdam-Noord bij Amsterdam werd gevoegd. Voor beeldend vormgever en Noord-ambassadeur Floor van Dusseldorp een mooie aanleiding om nieuwe poëzie naar dit bijzondere stadsdeel te brengen. Van Dusseldorp sloeg de handen ineen met Stichting Perdu om de poëzie-installatie ‘Spiegelgedicht’ mogelijk te maken. Dit kunstwerk bestaat uit een dichtregel van dichter en spoken word-artist Zaïre Krieger. De dichtregel is aan het waterfront bij Stadsloket Noord in spiegelbeeld geplaatst, waardoor de regel in de reflectie op het water leesbaar is.

Als onderdeel van dit initiatief zullen van 29 augustus t/m 4 oktober 2022 ook gedichten van de volgende dichters uit Amsterdam-Noord te bewonderen zijn op banieren op het Buikslotermeerplein: Joost Baars, Rob de Barbanson, Hannah van Binsbergen, Claartje Chajes, Marjolijn van Heemstra, Bernke Klein Zandvoort, Liesbeth Lagemaat, Thomas Möhlmann, Jens Meijen, Peter Prins, Henk Schulte Nordholt, Maartje Smits, Hans Andreus, Dorien de Wit, Ben Zwaal, Robin Block, Iduna Paalman, Jérôme Gommers, Nisrine Mbarki, Frank Keizer, Anne Vegter en uiteraard ook Zaïre Krieger.


De workshop Jouw verhaal, jouw woorden wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Amsterdam, in samenwerking met Stichting Perdu en Framer Framed.

Werkplaats Molenwijk wordt mogelijk gemaakt met steun van
Ministerie van Onderwijs, Amsterdams Fonds voor de Kunst, De Alliantie en Stadsdeel Noord.

Werkplaats Molenwijk is een initiatief van Framer Framed. Framer Framed wordt mede mogelijk gemaakt door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, het Amsterdams Fonds voor de Kunst en Stadsdeel Oost.Amsterdam Noord / Educatie / Molenwijk /

Netwerk


Zaïre Krieger

Spoken word-artist en stemacteur