Over de rol van kunst in een globaliserende samenleving

Framer Framed

14 Jan 2024
13:00 - 14:00

Rondleiding door architectuurhistorica Samia Henni

Wij nodigen u graag uit voor een rondleiding van architectuurhistorica Samia Henni door de tentoonstelling Performing Colonial Toxicity, nu te zien bij Framer Framed. Er is ruimte voor vragen uit het publiek over het project, de praktijk van Henni en de samenwerkingspartners.

Op deze laatste dag van de tentoonstelling leidt Samia Henni ons door de tentoonstelling Performing Colonial Toxicity (2023) en geeft achtergrondinformatie over haar zeven jaar durende onderzoek naar het Franse nucleaire kolonialisme in de Algerijnse Sahara en de voortdurende effecten op de leefomgeving. Deze tentoonstelling, tot stand gekomen in samenwerking met If I Can’t Dance, I Don’t Want To Be Part Of Your Revolution, toont via diverse thematische ‘multimedia stations’ met foto’s, kaarten en getuigenissen de voortdurende impact van het Franse nucleair kolonialisme in Algerije. Met deze tentoonstelling benadrukt Samia Henni de noodzaak van gerechtigheid en verantwoordelijkheid voor degenen die getroffen zijn door de kernproeven en erkenning en schadevergoeding voor alle personen die worden blootgesteld aan straling in besmette omgevingen.

Samia Henni zal ingaan op de samenwerkingsverbanden die het project mogelijk maakten en de verschillende componenten van het project, waaronder de aanstaande publicatie Colonial Toxicity: Researching French Radioactive Architecture and Landscape in the Sahara (2024).

De rondleiding wordt om 15:00u gevolgd door een gesprek tussen Samia Henni en Nuraini Juliastuti – beide residenten bij If I Can’t Dance, I Don’t Want To Be Part Of Your Revolution.

14 januari 2024
13:00u rondleiding
15:00u gesprek

Dit evenement is in het Engels en gratis.
Een donatie aan de deur wordt op prijs gesteld.Ecologie / Het levende archief / Omstreden erfgoed /

Netwerk


Samia Henni

Architectuurhistoricus, Tentoonstellingsmaker

Magazine