Over de rol van kunst in een globaliserende samenleving

Framer Framed

10 Mar 2019
19:00 - 21:00

Boekpresentatie: 'Hoe het voelt om van kleur te zijn' - van Zora Neale Hurston

Wij vieren dit keer de komst van onze derde baby samen met Mariam van Dipsaus en, je gelooft het niet, maar het geboortefeestje is in Amsterdam! ✨✨

Wil je op zondag 10 maart na de Klimaatmars even uitpuffen en luisteren naar de mooiste dichtersstemmen van Nederland? Kom dan naar de boekpresentatie van ‘Hoe het voelt om van kleur te zijn’ van Zora Neale Hurston.

Uitgeverij Chaos presenteert bij Framer Framed het boek ‘Hoe het voelt om van kleur te zijn’ en zetten daarbij Simone Atangana Bekono en Dean Bowen in het zonnetje.


Huh? Maar wat hebben zij met Hurston te maken? Nou, dit:

In 1928 publiceerde auteur en antropoloog Zora Neale Hurston het essay ‘How It Feels To Be Colored Me’. Met humor en een scherpe pen schreef Hurston over haar identiteit als vrouw van kleur. Bijna honderd jaar later spreken haar woorden nog steeds tot de verbeelding van veel jonge schrijvers van kleur wiens verhalen gelezen worden als reactie op de gevestigde literaire norm.

In deze eerste Nederlandse vertaling van Hurstons essay worden haar provocatieve ideeën opnieuw belicht vanuit het heden door een briefwisseling tussen Simone Atangana Bekono (‘hoe de eerste vonken zichtbaar waren’) en de Amerikaanse dichter Kristina Kay Robinson (Mixed Company). Op weergaloze wijze verweven de twee schrijvers hun eigen verhalen. In een ontroerende reactie op Hurstons woorden vloeit er een uitwisseling voort over gemeenschap en over thuishoren, maar vooral over identiteit als een eindeloos, onvoltooid gesprek.

Sophia zal voor de muziek zorgen.Book Launch /