Over de rol van kunst in een globaliserende samenleving

Framer Framed

Dyke March publication

7 Jun 2024
19:00 - 20:30

Boekpresentatie: Connecting the Dots van Amsterdam Dyke March

Ter ere van hun eerste publicatie Connecting the Dots organiseert Amsterdam Dyke March op 7 juni 2024 een boekpresentatie bij Framer Framed.

Connecting the Dots begint vanuit het concept van ‘desire paths’, of olifantenpaadjes, zoals verwoord door Sara Ahmed in Queer Phenomenology: Orientations, Objects, Others. Olifantenpaadjes zijn markeringen op de grond die aangeven waar mensen afwijken van de paden die ze geacht worden te volgen en is oorspronkelijk een term uit de landschapsarchitectuur. Ahmed’s herbestemming van de term in queer theorie vormt het uitgangspunt voor Connecting the Dots.

Amsterdam Dyke March bestaat sinds 2022 en heeft als doel de spiritualiteit vieren van het samenzijn met je mensen. Ze handelen in een lange en wereldwijde traditie, want Dyke Marches worden van oudsher gekenmerkt door gemeenschapswerk en wederzijdse hulp. Hun eerste publicatie Connecting the Dots sluit hierop aan door in te gaan op verschillende vormen van infrastructuur, zowel in historische als hedendaagse contexten.

Connecting the Dots verkent olifantenpaadjes op zowel poëtische als logistieke manieren, door te proberen de infrastructuur van queer archieven maar ook door het verlangen te benadrukken om weerstand te bieden aan heersende structuren. De publicatie is ontworpen door Josefina Contin Zapata en bevat teksten van Alma van Woudenberg. Alva Roselius, Annette Rodriguez Fiorillo, Ari, Babette en Katja, Claudia, Parel Joy en Robin Izzy Cassar Fiott. Na de presentatie zijn er gesprekken over archieven en activisme, waaronder een afsluitend gesprek met het kunstenaarscollectief One State Collective.

Als dit je aanspreekt, schrijf je dan hier in en kom op 7 juni langs bij Framer Framed!


Programma

19:00 | Welkom!
19:20 | Presentatie van de publicatie door Alva, lid van het Dyke March-team en redacteur van de publicatie.
19:30 | Onderzoek naar lesbische archieven – een gesprek met Pia Louwerens en Katinka van Gorkum.
19:50 | Gesprek tussen Claudia en Alva van het Dyke March-team over het lesbische kraakpand aan de Sarphatistraat 39 in Amsterdam.
20:00 | One State Collective over samen organiseren en rusten.

Dit evenement is Engelstalig en gratis te bezoeken.


Framer Framed wordt ondersteund door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap; Amsterdams Fonds voor de Kunst; Gemeente Amsterdam en VriendenLoterij Fonds.

 Book Launch / Community & Learning / Kunst en Activisme / Queer /

Netwerk


Pia Louwerens en Katinka van Gorkum

Kunstenaars

Alva Roselius

Kunstenaar

Josefina Contin Zapata

Ontwerper en grafisch kunstenaar

Amsterdam Dyke March

Grassrootsorganisatie

One State Collective

Kunstenaarscollectief