Over de rol van kunst in een globaliserende samenleving

Framer Framed

Hackers & Designers

Hackers & Designers (H&D) is een non-profit organizatie dat activiteiten organiseert op het snijvlak van technologie, design en kunst. H&D fungeert als netwerklocatie en stimuleert samenwerking tussen verschillende disciplines en technologische geletterdheid op verschillende kennisniveaus.

Hackers & Designers bestaat uit negen leden die samen de ‘H&D coƶp’ vormen; een gedecentraliseerde organisatorische structuur die de verantwoordelijkheid voor financiĆ«n en besluitvorming gezamenlijk verdeelt. Hackers & Designers bestaat uit negen leden die samen de ‘H&D coƶp’ vormen; Loes Bogers, AndrĆ© Fincato, Selby Gildemacher, Anja Groten, Heerko van der Kooij, Juliette Lizotte, Karl Moubarak, Margarita Osipian. Christine KappĆ© ontwikkelt samen met H&D administratieve en financiĆ«le workflows die aansluiten bij onze afgeplatte organisatiestructuur.

De grotere H&D gemeenschap bestaat uit een groeiende pool van internationale makers met diverse achtergronden. Het doel van H&D is het stimuleren en ondersteunen van uitwisseling, leren en samenwerking binnen dit grotere netwerk van soft- en hardware ontwikkelaars, ontwerpers, kunstenaars en onderzoekers, en het creĆ«ren van inspirerende en stimulerende plekken voor de gemeenschap om vaardigheden, urgente onderwerpen en interesses te delen, evenals concrete aanbiedingen voor opdrachten, tentoonstellingen, gastcolleges en het faciliteren van workshops. Een groot deel van het netwerk bestaat uit ’tool builders’: makers die open-source alternatieven zoeken voor gepatenteerde software, maar ook nieuwe hardware of educatieve formats ontwikkelen die bijdragen aan ‘critical engagement’ met en door technologie.