Over de rol van kunst in een globaliserende samenleving

Framer Framed

Tessa Mars

Tessa Mars

Tessa Mars (1985) is een Haïtiaanse beeldend kunstenaar, geboren en getogen in Port-au-Prince. Ze voltooide in 2006 een bachelor beeldende kunst aan de Rennes 2 University in Frankrijk, waarna ze terugkeerde naar Haïti om daar te wonen en te werken. Het werk van Mars was recentelijk te zien in de groepstentoonstelling One month after being known on that island (2020) in de Kulturstiftung Basel H. Geiger in Basel en in haar solotentoonstelling Île modèle – Manman zile – Island template (2019) in le Centre d ‘Kunst in Port-au-Prince. In 2018 nam ze ook deel aan de Berlijn Biënnale X.

In haar werk beschouwd Mars het vertellen van verhalen en het maken van beelden als transformatieve strategieën voor overleving, verzet, empowerment en genezing. Met haar schilderijen en werken van papier-maché onderzoekt Mars onderwerpen als gender, geschiedenis, tradities en daagt ze dominante verhalen uit die de ervaring van mensen in de “marges” willen vereenvoudigen en afvlakken. Tessa Mars is van 2020 tot 2022 resident aan de Rijksakademie Van Beeldende Kunsten in Amsterdam.

Tessa Mars maakt deel uit van de tentoonstelling KAZAL – Narrating Haitian Memories, samengesteld door Nicola Lo Calzo, die plaatsvindt van 27 mei tot 1 juli 2022 bij Framer Framed, Amsterdam.


Exposities


Expositie: KAZAL – Narrating Haitian Memories

Met Kolektif 2 Dimansyon & Tessa Mars

Agenda


Opening: KAZAL - Narrating Haitian Memories
Met Georges H. Rouzier, Reginald Louissaint Jr., Tessa Mars & Alessandra Benedicty-Kokken