Over de rol van kunst in een globaliserende samenleving

Framer Framed

Oscar Muñoz

Oscar Muñoz

Oscar Muñoz (Popayán, Colombia, 1951) is bekend om zijn gebruik van materialen en zijn poëtische reflecties op herinnering en sterfelijkheid. Het grootste deel van zijn kunst gaat nader in op het idee van representatie en zijn kunstpraktijk beweegt vrijelijk tussen fotografie (fotorealisme), grafische vormgeving, grafiettekeningen, installatiekunst, audiovisuele media en beeldhouwkunst. In de afgelopen 30 jaar heeft Oscar Muñoz een experimentele benadering ontwikkeld ten opzichte van tekenen, fotografie en video, waarbij hij gebruik maakt van innovatieve technieken die de grenzen tussen deze verschillende media vervagen.

Zijn werk is over de hele wereld tentoongesteld in groepsexposities als de VI Havana Biennial, Kanju International Biennale, 51 Venice Biennale, Praag Biennale voor Hedendaagse Kunst, Auckland Trienniale in Nieuw-Zeeland. Ook nam hij deel aan tentoonstellingen in het Drawing Center in New York, Contemporary Art Museum in San Jose, Costa Rica en het Tate Modern in Londen. Solotentoonstellingen waren te zien in Bogotá, Calí, MALBA in Buenos Aires, MALI in Lima, en in Parijs. In 2013 ontving hij een Prins Claus Award en in 2018 ontving hij de prestigieuze Hasselblad Award.

In 2019 was werk van Oscar Muñoz te zien als onderdeel van de groepstentoonstelling HERE/NOW bij Framer Framed in Amsterdam.

Hij woont en werkt in Calí, Colombia.


Exposities


Expositie: HERE/NOW - Current Visions from Colombia

Hedendaagse kunst en fotojournalistiek van twintig kunstenaars uit Colombia, samengebracht door Carolina Ponce de León

Agenda


Printsessie: Oscar Muñoz’ werk 'Narcisos'
In de context van expositie HERE/NOW.