Over de rol van kunst in een globaliserende samenleving

Framer Framed

Leontine Meijer

Léontine Meijer-van Mensch

Léontine Meijer- van Mensch is adjunct directeur bij Museum Europäischer Kulturen Staatliche Museen in Berlijn. Daarvoor was zij docente Erfgoedtheorie en beroepsethiek aan de Reinwardt Academie.

Léontine Meijer- van Mensch studeerde geschiedenis en Joodse studies in Amsterdam, Jeruzalem en Berlijn en Europees cultuurbehoud in Frankfurt (Oder). Leontien werkte voor verschillende tentoonstellingsprojecten in Duistland, Polen en in Nederland, bijvoorbeeld als onderzoeker en docente in het Jüdisches Museum in Berlijn en het Joods Historische Museum in Amsterdam. Alvorens terug te keren naar Amsterdam in januari 2006, was ze projectcoördinator van het Europa Fellows II onderzoeksprogramma aan het Collegium Polonicum in Słubice (Polen) en docente cultureel management en museologie aan de Europa-Universität Viadrina in Frankfurt/Oder. Ze is bestuurslid van COMCOL, ICOM -International Committee for Collecting en van de International School of Museology, Celje, Slovenia. Verder is ze betrokken bij de Erfgoed Arena aan de Reinwardt Academie.

Haar interesses liggen voornamelijk in de herinneringscultuur en het hedendaagse verzamelen. Door Léontine Meijer’s internationale achtergrond, kennis en expertise van Europees cultureel erfgoed en museale ontwikkelingen is ze goed op de hoogte van de geschiedenis en de huidige trends. Ze is een theoretische museoloog die bijdraagt aan het altijd voortbewegende museale veld.


Agenda


Presence of an Absence
Een bijeenkomst rond de expositie van Sophie Ernst en Taha Mehmood.

Magazine