Over de rol van kunst in een globaliserende samenleving

Framer Framed

Joan van Barneveld

Joan van Barneveld werd geboren in Veghel in 1978. Hij studeerde tussen 1997 en 2001 aan de ABK Maastricht en werkt momenteel aan de Jan van Eyck academie in diezelfde stad. Zijn werk bestaat voornamelijk uit schilderijen, maar omvat ook enkele installaties, zoals ‘Kurt Cobain’s greenhouse’; een 1:1 reconstructie van de ruimte waar Cobain in 1994 zelfmoord pleegde. Van Barneveld maakte tot voorkort uitsluitend donkere, soms vrijwel geheel zwarte schilderijen waar zich langzaam landschappen en muziekpodia in aftekenen. In 2014 maakte hij samenwerking met Onomatopee het boek ‘Into longing, vast rock’.

Zijn werk is onder andere tentoongesteld bij het Domein in Sittard, Paul Loya gallery in Los Angeles, GEM Den Haag, CODA Museum Apeldoorn, LMAK gallery New York, Raumfuerkunst Aachen en bij Framer Framed in Amsterdam. Zijn werk is opgenomen in de collecties van het Bonnefantenmuseum Maastricht, Museum Het Domein in Sittard en Schunck Heerlen.


Exposities


Expositie: Koempels

Een expositie over de sporen van het Limburgse mijnbouwverleden in de hedendaagse kunst, samengesteld door Lene ter Haar