Over de rol van kunst in een globaliserende samenleving

Framer Framed

Darren Siwes

Darren Siwes

Darren Siwes (geboren 1968, Adelaide) is een Australische kunstenaar van Aboriginal en Nederlandse afkomst. Hij werkt vooral met fotografie. Door een lange belichtingstijd te gebruiken, creëert hij beelden met spookachtige contouren. Hij portretteert regelmatig  mensen van Aboriginal afkomst op herkenbare locaties in Australië en het Verenigd Koninkrijk rond  herkenbare monumenten en historische herkenningspunten. Hiermee becommentarieert de rol en plaats van Aboriginal Australiërs in de Australische historische narratieven en samenleving. Zijn werk raakt thema’s als dislocatie, herinnering, verlies en vervreemding.

In 2002 kreeg Siwes de Samstag International Visual Arts Scholarship. Sindsdien heeft hij geëxposeerd in solo exposities bij het Institute of Modern art and Metro Galleries in Brisbane, Greenaway Art Gallery in Adelaide, Irvine Gallery in Los Angeles.

Hij nam deel aan groepstentoonstellingen in Art Gallery of New South Wales, Hogarth Gallery in Sydney, ARCO in Madrid, Framer Framed in Amsterdam en meer. Zijn werk is onderdeel van verschillende grote collecties, waaronder the National Gallery of Australia.

In 2017 neemt hij deel aan de groepsexpositie In the future everything will be as certain as it used to be bij Framer Framed (16 maart t/m 23 april).


Exposities


Expositie: In the future everything will be as certain as it used to be

Expositie in samenwerking met het Aboriginal Art Museum Utrecht (AAMU), dat in 2017 na zestien jaar de deuren moet sluiten, samengesteld door Georges Petitjean