About the part that art plays in a globalising society

Framer Framed

Yvonne van Genugten

Yvonne van Genugten

Sorry, this entry is only available in Dutch. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Yvonne van Genugten is directeur van het Indisch Herinneringscentrum in Arnhem. Zij studeerde Indonesische talen en culturen aan Universiteit Leiden. Na haar afstuderen in 1987 heeft zij gedurende 1 jaar naar in Bandung (Indonesië) aan de Universitas Pajajaran gestudeerd.

Het Indisch Herinneringscentrum wil de herinnering aan de gebeurtenissen tijdens en na de Tweede Wereldoorlog in Nederlands-Indië en de gevolgen daarvan levend houden. Om niet te vergeten. En om actuele gebeurtenissen, ontwikkelingen en personen beter te kunnen begrijpen. Het Indisch Herinneringscentrum fungeert als het ware als het Indische geheugen door samen met betrokkenen te herinneren, herdenken en gedenken. Maar ook door het verhaal van de Indische gemeenschap door te geven via educatie van de jeugd en voorlichting aan een breder publiek.


Agenda


Table Ronde: Oral History in the Jewish Historical Museum
On the role of personal stories in the museum.
Hacking History
A brainstorming about the relationship between the Netherlands and Indonesia and its representation in public space.
Symposium: Contested History
A symposium on the (re)presentation of Dutch-Indonesian colonial history in museums.

Magazine