Over de rol van kunst in een globaliserende samenleving

Framer Framed

Art Harder

Roziena Salihu, een van de medeoprichters van Art Harder is een multidisciplinaire creatieveling. In 2014 begon ze als schrijfster van korte fictieverhalen en droeg die ook vaak voor op verschillende podia. Roziena breidde haar werk uit tot het schrijven van een korte documentaire getiteld Fufu met appelmoes. Naast het werken achter de schermen en die van het geschreven woord, is Roziena ook een spoken word performer met ervaring op vele gerenommeerde podia en klust daarnaast ook nog eens bij als stemactrice.

Zeinab el Bouni is iets later in de wereld van spoken word gestapt – in 2018. Ze maakte haar debuut met een gedichtenbundel En ze leefden nog.  In de afgelopen jaren is Zeinab actief betrokken geweest bij verschillende projecten in de poëzie- en spoken word-scene. Zo gaf Zeineb leiding aan het project Circle Sessions en werkte ze mee aan spoken word shows Lost Project en Poetry Circle Nowhere. Ook was Zeineb onlangs genomineerd voor Amsterdamprijs voor de Kunst.

Last but not least, maakt Sandy Bosmans het oprichtersteam van Art Harder compleet. Net als haar twee collega’s is spoken word niet haar enige bezigheid. Sandy is dichteres en theatermaakster. Ze heeft deelgenomen aan vele poëzie-evenementen en wedstrijden. In 2019 schreef Sandy haar eerste toneelstuk, Homecoming. Bosmans schreef mee aan een animatieproject gewijd aan de empowerment van zwarte meisjes, getiteld Anouschka. Hoewel ze al enige tijd actief is in de gesproken woord- en schrijfscene, bereidt Sandy zich alleen maar voor om haar visies uit te breiden en verschillende manieren te verkennen om haar creatieve vaardigheden uit te drukken.

Art Harder zal een veelzijdige performance van spoken word hosten, als onderdeel van Framer Framed’s Museumnacht programma op 6 november van 19 tot 23 uur.