About the part that art plays in a globalising society

Framer Framed

Amsterdams Comite 4 en 5 Mei

Amsterdams Comite 4 en 5 Mei

Sorry, this entry is only available in Dutch. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Het Amsterdams 4 en 5 mei comité werd in 1946 opgericht. Op 4 mei staan we als Amsterdammers stil bij de geschiedenis van razzia, verzet, uitsluiting, hongersnood, om vervolgens op 5 mei te vieren dat Amsterdam weer een vrije stad werd, met vrije inwoners.

Het lichtvoetige kan het zware afwisselen. Daarom coördineert het Amsterdamse 4 en 5 mei comité een zeer gevarieerd programma voor en door Amsterdammers, samen met de Gemeente Amsterdam en honderden partners. Voor iedereen die meer wil weten over de oorlogsgeschiedenis van zijn eigen buurt, en die stil wil staan bij het verleden. Jong of oud, gelovig of niet, geboren en getogen Amsterdammer of ‘import’: samen herdenken we de doden, luisteren naar verhalen in de Open Joodse Huizen, Huizen van Verzet, lopen in stilte langs beladen plekken, beleven de voorstellingen van Theater Na de Dam, ontmoeten elkaar bij de Vrijheidsmaaltijden, concerten, lezingen of rondleidingen, en dansen de vrijheid in op de Bevrijdingsfestivals. Elk jaar voegen we nieuwe verhalen toe aan de traditie van 4 en 5 mei en gaan we samen in gesprek over de zaken die er toe doen.